Vår nye ambassadør

Hedvig Hjertaker

Vi er stolte av å annonsere at Hedvig Hjertaker fra Bergen blir en del av vårt ambassadør-lag! 

I en alder av 28 år ble Hedvig Hjertaker verdens yngste kvinnelige Sydpolfarer. I 49 dager gikk hun alene i effektive minus 50 kuldegrader med en pulk på 104 kilo. Hun drømmer stort, setter seg mål, og når dem. Hennes dedikasjon og styrke samsvarer perfekt med våre verdier. I tillegg er hun en selverklært "ullnerd", og vi er begeistret for å ha henne med på laget. 

Hedvig har de siste ti årene hatt stor interesse for utendørs eventyr som utfordrer hennes viljestyrke, tålmodighet og selvstendighet. Hun vokste opp i sentrum av Bergen, en kystby mellom syv fjell i Norge. Hele barndommen tilbrakte hun i svømmebasseng og har vunnet utallige nasjonale mesterskap i svømming. I hverdagen jobber Hedvig som spesialtannpleier for mennesker med  tannlegeskrekk, noe som hjelper henne med å overvinne egne frykter. 

Etter en tøff runde med mononukleose (kyssesyken) i en alder av 19 år, og senere å ha mistet moren sin til kreft, har Hedvig lært å bruke tid og muligheter mens hun kan. Faren hennes sier alltid "livet er bare så morsomt som vi gjør det til selv". Hun er den moderne eventyreren. Tidligere har hun krysset Grønland, Hardangervidda, Finnmarksvidda og Jotunheimen, og besteget Sør-Amerikas høyeste fjell, Aconcagua.

Hedvig er forpliktet til å gjøre livet sitt så morsomt og eventyrlig som mulig, enten det er ved å gå på tvers av Spania, bestige Aconcagua eller gå alene til Sydpolen. Alt begynner med å sette den ene foten foran den andre.

Janus x Hedvig

Turtips fra Hedvig

Hedvig gir deg sine beste tips for en bedre tur.

1: Lag-på-lag-prinsippet

Ta med klær du kan legge på eller ta av etter behov, som fukttransporterende innerlag (ull), mellomlag som f.eks fleece- eller ullgenser og skallbekledning som beskytter mot vann, vær og vind.

Ull: Ull er et fantastisk materiale for turlivet. Det holder deg varm selv når det er vått, tørker raskt, og lukter mindre enn syntetiske stoffer etter flere dagers bruk. Ullundertøy, sokker og mellomlag er spesielt viktige. Janus er flinke til å produsere høykvalitets ullprodukter som er både varme og komfortable. Se mine ull-favoritter lenger ned på siden.

2: Gode tursko

Sørg for at fottøyet ditt er komfortabelt og gir god støtte der du trenger det. Det viktigste er at skoene er gått inn før en lengre tur. På lengre turer kan foten ofte bli litt hoven, derfor kan det være lurt å velge en større skostørrelse enn du pleier.

3: Mat og Drikke

Vann: Ha alltid med nok vann til turen, og sjekk kartet for eventuelle vannkilder underveis.
Mat: Energirik mat som nøtter, energibarer, frukt og ferdigpakket mat er ideelle. Ta med nok til å dekke behovet ditt i løpet av turen. Husk å spise jevnt og helst før du er sulten for å unngå knekken.

4: Overlevelsesutstyr

Nødvendig Utstyr: En fløyte, vindsekk og multiverktøy kan være livsviktig i nødssituasjoner. Lommelykt eller hodelykt: Husk ekstra batterier. Kniv eller multiverktøy: Alltid nyttig å ha med.
Ekstra ladekilder: Powerbank til å lade telefon eller annet elektronisk utstyr.

hedvig-rod-lope-01-mobil.jpg
Dame på fjellet med Janus årets sommerull t-skjorte i farge rosa

Alltid ull på tur!

Hedvig om sommerull: En storfavoritt på sommerturer, trening og til hverdags.

Hedvig Hjertaker

Mine favoritt-produkter
  1. Ulltrøye og ullongs Janus Classic - et ekspertplagg for å transportere bort fukt fra kroppen, og perfekt som det innerste laget på kalde turer som krever flere lag.
  2. Ulltrøye Janus Classic - så tidløs og klassisk at den passer både under skalljakke og dressjakke.
  3. Sports-bh ull Janus Classic - holder meg tørr innerst på alle livets turer.
  4. T-skjorte Janus sommerull - en storfavoritt på sommerturer, trening og til hverdags.
  5. Ankelsokker Janus ull - en sikker vinner for glade føtter.