Janus – troen på varighet og omtanke

Ull: Naturens mirakelfiber. Ull er resultatet av naturens egen forskning og utvikling gjennom millioner av år. Dette bemerkelsesverdige materialet er både nedbrytbart og fornybart, noe som betyr at det harmoniserer med naturen på en måte få andre materialer gjør. Ullens unike egenskaper, som termoregulering og fukttransport, gir et materiale som både er komfortabelt og varig. I tillegg er ull den mest resirkulerte og gjenbrukte tekstilen i verden, noe som ytterligere forsterker dens rolle som et utmerket, varig materiale.

 

Strikket i Norge - omsorg fra tråd til ferdig plagg

I en tid hvor mange har valgt å flytte produksjonen til lavkostland, har Janus bevisst valgt å investere på hjemmebane. Vår fabrikk på Espeland i Bergen er hjertet i vår produksjon, hvor vi strikker rundt 90 % av våre plagg. Her kombineres fornybar energi og strenge norske miljøkrav for å minimere vår innvirkning på naturen. Som et bevis på vår miljøintegritet, renner en elv rik på laks rett forbi fabrikken. Vi bruker kun mulesing-free ull og ivaretar arbeidsforholdene i vår sømfabrikk i Europa som er heleid av Janus’ moderselskap hvor vi har et mål om å sy 100 % av plaggene våre, noe som gjør at vi kan stå stolt bak hvert plagg vi produserer. Alt avkapp blir gjenvunnet for å minimere avfall og maksimere ressursutnyttelse. Vi arbeider også for å fullføre OEKO-TEX® STeP-sertifiseringen, som vil bekrefte vårt engasjement for en fullstendig ansvarlig produksjonskjede.

  


Designet for å vare

Janus har mer enn 125 års erfaring med strikking, og det er denne ekspertisen som gjør oss i stand til å produsere plagg av høyeste kvalitet. Vi tror at et godt produkt er et produkt som varer, og vår dyptgående kjennskap til materialer og produksjonsteknikker gjør at vi kan lage plagg som opprettholder sin kvalitet over tid. Alle våre produkter er godkjent etter OEKO-TEX® STANDARD 100, noe som sikrer at de er frie for helseskadelige stoffer.


Et valg for deg og for fremtiden

Når du velger Janus, velger du et plagg som er et resultat av vår tro på varighet, kvalitet og omtanke for både mennesker og planet. Med vår forpliktelse til kontinuerlig forbedring og ansvarlig praksis, kan du føle deg trygg på at ditt valg er en investering i en mer omtenksom fremtid for oss alle.