Salgsbetingelser og vilkår

Generelt
Disse salgsbetingelsene gjelder for salg av alle varer fra nettbutikken til Janusfabrikken AS til forbrukeren. Betingelsene gjelder sammen med din bestilling, og utgjør avtalegrunnlaget for kjøpet. Dette bekreftes med en ordrebekreftelse fra oss. Salgsbetingelsene og annen informasjon i nettbutikken er bare tilgjengelig på norsk. Vi leverer bare til Norge, i betydningen det norske fastlandet.

Aldersgrense
Du må være minst 18 år for å handle hos Janusfabrikken AS. Den som er registrert som kunde hos Janusfabrikken AS, er ansvarlig for betalingen. Ansvaret omfatter også andres bruk av tilgangen til din konto og liknende, herunder uvedkommendes bruk, så fremt det ikke kan påvises at uvedkommendes bruk er gjort mulig gjennom uaktsomhet fra vår side.

Bestillings- og avtaleprosess
Din bestilling er bindende når den er registrert. Vi er samtidig bundet av din bestilling hvis denne ikke avviker fra det som er tilbudt av oss i vår nettbutikk. Du har likevel rett til å gå fra kjøpet i henhold til lov om angrerett. Når vi mottar din bestilling, vil vi bekrefte ordren og automatisk sende en ordrebekreftelse til deg. Les nøye gjennom ordrebekreftelsen når du mottar den, og undersøk om ordebekreftelsen stemmer med bestillingen. Avvik mellom din bestilling og ordrebekreftelsen anses som et nytt tilbud fra oss, som du kan akseptere eller takke nei til.
Vi jobber for å gi våre kunder så riktig informasjon om våre produkter som mulig. Men vi tar forbehold om at skrive-/trykkfeil kan forekomme, noe som kan innebære at vi ikke kan levere i henhold til informasjon gitt i vår nettbutikk, vår markedsføring eller på annen måte. Videre forbeholder vi oss retten til å kansellere din bestilling dersom produktet eller et av produktene du har bestilt er utsolgt. Ved utsolgtsituasjoner vil du få melding om dette, eventuelt sammen med informasjon om hva vi kan tilby istedet. Du vil få muligheten til å akseptere vårt nye tilbud med de endringer vi angir i forhold til din bestilling, eller kansellere bestillingen.
Hvis du ønsker å kansellere en ordre, må du ta kontakt med oss per e-post eller telefon, med en gang du har mottatt ordrebekreftelsen.

Priser
Alle priser som er oppgitt er inklusive 25 prosent merverdiavgift. Endres merverdiavgift, skatter eller andre avgifter, forbeholder vi oss retten til å endre våre priser tilsvarende. Vi tar forbehold om eventuelle feil som kan oppstå på grunn av teknisk svikt.

Betaling
Vi aksepterer både VISA og MasterCard.
Når du betaler for varene med kredittkort, blir ikke beløpet trukket med en gang. Vi gjør først det som kalles en autorisasjon av kortet for å sjekke gyldigheten, deretter reserveres det beløpet du skal betale. Først når vi sender varene fra vårt lager trekker vi beløpet som erreservert.
Janusfabrikken AS er ansvarlig for alle kredittkorttransaksjoner gjort gjennom denne nettsiden. Vi samarbeider med Nets (tidligere BBS) en sterk leverandør innen betalingsformidling og som leverer sikre løsninger

Levering
Etter du har sendt din bestilling, vil du motta en ordrebekreftelse på e-post. I ordrebekreftelsen får du opplysninger om leveringstid, totalsum på bestillingen og betalingsmåte.
Målsetningen vår er at alle varer som ligger i netthandelen skal være på lager ved at lagersaldo oppdateres fortløpende. (Vi ser imidlertid ikke bort fra at avvik kan forekommei perioder med stor trafikk på netthandelen)
Varene blir normalt levert fra vårt lager til transportør to virkedager etter at bestillingen er gjennomført. Du vil deretter motta pakkesporingsmelding via epost fra vårt kundesenter og kan følge forsendelsen videre.

Det er ditt ansvar å sørge for at den adressen du oppgir ved bestillingen er korrekt. Dersom varen er skadet ved levering må du gi oss melding om dette snarest mulig og helst på ankomstdagen. Bruk helst e-post. Beskriv skadene nøye.

Forbehold
Vi tar forbehold om trykkfeil på nettsidene våre og feil som kan oppstå av tekniske årsaker. Vi tar også forbehold om mindre avvik i farger og mønstre på viste produkter og det som faktisk leveres.

Retur og reklamasjoner
Kjøpsloven gjelder ved kjøp av Janus-produkter og kommer til anvendelse dersom varen har en mangel. Kort fortalt vil en vare være mangelfull hvis den ikke er som avtalt, eller slik du kan forvente av tilsvarende produkter. Mangelen må imidlertid skyldes feil på produktet. Har du brukt plagget i strid med bruksanvisningen, for eksempel vasket det feil, eller rett og slett vært uforsiktig, vil du normalt ikke ha krav på at vi dekker dine utgifter til reparasjon eller et nytt produkt. Som hovedregel skal produktet sendes til Janusfabrikken for reklamasjonsbehandling. Skriv da et følgebrev der du forteller hva som er skjedd.
Produkter som det ønskes reklamert på, må vaskes før de sendes inn. Brukte truser og boxere kan ikke leveres tilbake, byttes eller leveres til reklamasjon.
Munnbind kan ikke byttes eller returneres, av smittevernhensyn.

Angrerett
Ved kjøp i vår netthandel har du rett til å gå fra kjøpsavtalen innen 14 dager uten å oppgi noen grunn for dette. Angrefristen utløper 14 dager etter den dag du eller annen tredjemann enn transportøren, som du har utpekt, får varene i fysisk besittelse.
For å kunne bruke angreretten, må du underrette oss:

Janusfabrikken AS, avd netthandel
Stephansens veg 35
5267 Espeland
Tlf: 55 53 58 54
E-post: netthandel@janus.no

på en utvetydig måte om din beslutning om å gå fra avtalen (f.eks. i et brev sendt med post eller e-post). Du kan benytte angreskjemaet som ligger ved ordrebekreftelsen du får på e-post, men det er ikke obligatorisk. For å overholde angrefristen er det tilstrekkelig at du sender melding til oss om at du vil bruke angreretten før angrefristen utløper.
 
Virkningene av at angreretten brukes 
Dersom du går fra denne avtalen, skal vi tilbakebetale alle betalinger vi har mottatt fra deg, herunder leveringskostnadene (med unntak av tilleggskostnader som følge av at du har valgt en annen type levering enn den billigste typen standardlevering vi tilbyr), uten unødig opphold og i alle tilfeller senest 14 dager etter den dag vi mottar melding om din beslutning om å gå fra denne avtalen.
Vi foretar tilbakebetalingen til det bankkontonummeret du oppgir.
I alle tilfeller vil du ikke bli pålagt noe gebyr som følge av tilbakebatalingen.
Vi kan holde tilbake betalingen til vi har fått varene tilbake, eller til du har lagt fram dokumentasjon på at varene er sendt tilbake, eller til det av disse tidspunktene som inntreffer først.
Du må returnere varene eller levere dem til oss, uten unødig opphold og i alle tilfeller senest 14 dager etter den dagen du underrettet oss om at du ville gå fra avtalen. Fristen er overholdt dersom du sender tilbake varene før fristen på 14 dager er utløpt. Du må bære de direkte kostnadene ved å returnere varene.
Du er ansvarlig bare for en eventuell reduksjon i varenes verdi som skyldes en annen håndtering av varene enn den som er nødvendig for å fastslå deres art, egenskaper og funksjon.

Frakt
Alle ordrer over 800 kr inkl mva sendes fraktfritt. For ordrer under 800 kr inkl mva blir det lagt til et frakttillegg på 79 kr inkl mva.
 

Klarna checkout
Klarna (Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige) leverer kasse- og betalingsløsningen i denne netthandelen og bruker informasjonskapsler for å gi deg best mulig, skreddersydd nettopplevelse når du bruker Klarnas kasse. De nøyaktige informasjonskapslene og formålene de brukes til finner du her:  Klarnas Personvernerklæring